Kolmas võimalus – treeningprogramm koos näidismenüüga

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim viis kaalulangetamiseks on teha sporti ja toituda tervislikult.
Parim viis kaalulangetamiseks on teha sporti ja toituda tervislikult. Foto: SCANPIX

Kaalust Alla pakub hoopis treening- ja toitumisprogrammi. Programmi tutvustust lugedes pole päris selge, mida pakett endast kujutab, ning esimese hooga jäi mulle mulje, et toitumisprogrammi saab kasutada ka täiesti eraldiseisvalt.

Tegelikult on see programm Kaaluabist ja TAI süsteemist täiesti erinev. Kaalust Alla annab retseptid, mille vahel valida, ning eeldab, et neljal päeval nädalas tehakse 15 minutit trenni etteantud videote järgi. Kuna tervislikel põhjustel ei luba mul arst treenida, siis jäi programmi katsetamine poolikuks.

Mõned päevad proovisin siiski etteantud menüüd jälgida. Programmis toodud toidud on tavalise inimese jaoks võrdlemisi lihtsad valmistada ning väga ulmelisi koostisaineid ma retseptidest ei avastanud. Mingil põhjusel näis mulle menüüd proovides, et portsjonid on liiga suured, ja tundsin, et mul on raske olla. Ma olin lausa veendunud, et see menüü sisaldab pisut liiga palju kaloreid.

Kui ma hiljem oma eelmise päeva menüü lõpuks TAI toitumisprogrammi sisestasin, oli mu üllatus suur, kui sain vastuseks, et päeva peale tuli kokku vaid 1260 kcal. Selgus ka, et süsivesikuid oli menüüs liiga vähe, valke aga sõin ülemäära, vaid rasvade kogus oli normis.

Kuna treeningud jäid ära, siis kestis minu menüükatsetus vaid paar päeva. Ma ei näinud mõtet seda poolikult teha. Minu hinnangul on selle konkreetse menüü jälgimine oluliselt ebamugavam ja tüütum kui Kaaluabi või TAI variant, kus saab korrigeerida toitumist etteantud väärtuste järgi. Ilmselt on seda lihtsam jälgida üksikul inimesel, kes valmistabki süüa vaid endale, pere kõrvalt valmistas selle menüü järgimine pigem peavalu. Pikas perspektiivis näib selle igapäevane jälgimine ka võrdlemisi kallis, sest võimalust soodsamat valida ei ole. Kaalust Alla programmi tutvustuse kohaselt sobib täiesti, kui leida pakutute seast endale meeldivad (ka rahakotisõbralikumad või lihtsamini valmistatavad) retseptid ja kasutada pidevalt ainult neid. Idee poolest on see tehtav, kuid ma ei kujuta ette, et sööksin kogu aeg samu toite. Samuti tekitab kimbatust mõte, kuidas lahendada olukord, kui sul pole võimalik kodus tehtud toitu süüa.

Seega sobib Kaalust Alla inimesele, kes on valmis igapäevaselt näpuga järge ajama ja etteantud menüüd detailideni järgima. Retseptid on mõistlikud, kuid pikas perspektiivis võib toidule kuluv rahasumma olla suurem kui seni. Kindlasti on aga neid, kellele see programm sobib suurepäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles