Möödunud nädal tõi juurde ühe seagrippi haigestunu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viroloogialabor.
Viroloogialabor. Foto: Toomas Huik

Läinud reedeks oli Eestis uude gripiviirusesse AH1N1 ehk seagrippi nakatunud 13 inimest, nädal tõi juurde ühe haigestunu, teatas tervisekaitseinspektsioon.

11 juhul on nakatumine toimunud uue gripi levikumaal – kas Mehhikos või USAs. Kaks nakatunut on viiruse saanud Eestis pärast juba haigestunud inimesega kokkupuutumist ning ühel juhul pole nakatumiskoht teada.

Kuna enamik haigestumisi on seotud reisimisega, paneb tervisekaitse kõigile südamele, et nad pärast Mehhikos või USAs viibimist oma tervist tähelepanelikult jälgiksid ja haigeks jäämise korral kohe arsti poole pöörduksid.

Arstilt tuleks abi otsida ka nendel, kes on kokkupuutunud seagripi diagnoosi saanud inimesega.

Haiguse sümptomiteks on palavik üle 38 kraadi, köha, nohu, kurgu-, pea- või liiges- ja lihasvalu.

Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Haigestudes jääge koju, hoiduge lähikokkupuutest teiste inimestega. Üldiseks soovituseks on sage kätepesu - need ennetusmeetmed aitavad vältida gripiviiruse levikut.

Maailmas oli eelmise nädala lõpuks kinnitatud üle 81 000 uue gripiviiruse haigusjuhu, neist 343 on lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles