Läti apteekides keelatakse iseteenindus

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Läti plaanib selle aasta 1. septembrist keelata apteekides iseteeninduse, kuna inimesed kipuvad reklaami mõjul ostma neile mittevajalikke asju.

Läti tervishoiuspetsialistid põhjendavad muudatust sellega, et inimesed ostavad reklaamidest mõjutatuna käsimüügiravimitena «mitte alati vajalikke» ja teinekord isegi neile kahjulikke ravimeid, teatab portaal novonews.

Õnnetusjuhtumite vältimiseks otsustati Läti apteekides sisse viia kord, et apteeker müüb ravimit alles pärast ostja nõustamist. Läti valitsus kiitis iseteeninduse lõpetamise otsuse heaks ja uus kord peaks jõustuma 1. septembrist.

Mais pöördus Eesti konkurentsiamet majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole ettepanekuga kaotada keeld käsimüügiravimite müügiks mujal kui apteekides ning kui idee läbi läheb, saab näiteks lihtsat peavaluvastast tabletti mõne aja pärast ka toidupoest osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles