Tervisefond lükkas käima uued mõttetalgud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisefond kutsub üles mõtlema Eesti inimeste ja eriti meeste tervise parandamisele.
Tervisefond kutsub üles mõtlema Eesti inimeste ja eriti meeste tervise parandamisele. Foto: Caro / Scanpix

Eesti Tervise Fond (ETF) avas veebilehe, kuhu kõik soovijad saavad kirja panna oma ideed Eesti inimeste tervise parandamiseks.

ETFi juhatuse esimees Eero Merilind ütles, et tihti hakkavad inimesed tervise peale mõtlema alles siis, kui endal või mõnel lähedasel suurem häda või õnnetus käes. Ideekonkursi eesmärk on aga ärgitada mõtlema haiguste ja õnnetuste ennetamisele.

«Rahva tervist mõjutavad mitmed pisiasjad – tervislik toit, käitumine liikluses, suitsetamine, alkoholi tarvitamine,» nimetas Merilind valdkondi, mida ideed puudutada võiksid.

Lisaks on probleemne valdkond meeste tervis. «Eesti naine elab viimased 12 aastat oma elust üksinda. Meeste eluiga on küll viimastel aastatel veidi tõusnud, kuid siiski ei küündi me Põhjamaade tasemele. Saame end võrrelda Poola ja Läti-Leeduga,» rääkis Merilind.

Ideekonkursi veebileht jääb lahti pikemaks ajaks. Korra kuus vaatab ETF laekunud mõtted üle ja annab parimatest märku ka ajakirjandusele, riigikogule, sotsiaalministeeriumile ning presidendile.

Ankeet mõtete esitamiseks asub aadressil http://www.ehf.ee/minuideed.php.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles