Esmaspäevad ei olegi «sinised»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu jätkub ka esmaspäeval.
Pidu jätkub ka esmaspäeval. Foto: Caro / Scanpix

Kui siiani on meile tundunud, et esmaspäevad on eriti piinarikkad ja valulised, siis nüüd usuvad teadlased, et meie õnnekõver on kõige madalamal hoopiski töönädala keskpaigas ehk kolmapäeval.

Vermonti ülikooli matemaatikud Peter Dodds ja Christopher Danforth väidavad, et kolmapäeviti on meie kollektiivne õnnetunne tõelises mõõnaseisus, vahendab MailOnline.

Nelja aasta jooksul uurisid teadusmehed läbi üle kahe miljoni blogi ja suhtluskeskkondadesse jäetud veebisõnumi ning sõelusid välja nii negatiivsed kui positiivsed väljendid.

Inimeste sõnakasutust matemaatiliselt analüüsides tuli välja, et nädala kõige õnnelikum päev on pühapäev, kus inimestel on kombeks eelmise õhtu juhtumistest muljeid vahetada. Nädalavahetuse rõõmsat meeleolu jagub ka esmaspäeva, mis viibki selle, tavaliselt «siniseks» peetava päeva õnne edetabelis teisele kohale.

Kolmapäevaks on nädalavahetuse meeldivad mälestused paraku juba hajunud ning argirutiin platsis, mistõttu hakkab inimesi kimbutama väsimus ja kurvameelsus.

Muu hulgas selgus uuringust ka, et blogimaailma kõige õnnelikumad inimesed on kuldses keskeas ehk 45- kuni 60-aastased, samal ajal kui õnnetuid esineb kõige rohkem teismeliste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles