Soodusravimite nimekiri vaadatakse üle

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haigekassa tegi sotsiaalministeeriumile ettepaneku alustada mõnede soodusravimite loetellu kuuluvate ravimite osas hinnaläbirääkimisi ja vajadusel soodustingimuste muutmist.


Sotsiaalministeeriumi ravimipoliitika juhi Dagmar Rüütli sõnul vaadatakse üle kümmekonna ravimi soodustingimused, kuid on võimalik, et asjaolusid lähemalt uurides otsustakse soodustust mitte ära võtta või vähendada soodusmäära, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

mu.ee

.



Haigekassa ravimipeaspetsialist Erki Laidmäe sõnul on algatuse eesmärk kehtiva soodusravimite loetelu kaasajastamine ja korrastamine. Nimelt võib hinnamuudatuste ja uue efektiivsuse ja ohutusalase tõendusmaterjali lisandumise tõttu tema sõnul selguda, et sama ravitulemuse saaks patsient ja ravikindlustus oluliselt soodsamalt kui varem.

Dagmar Rüütli sõnul ei ole soodusravimite loetelu korrastamine seotud majandussurutisega, vaid oli naaberriikide eeskujul plaanis juba ammu ning võiks Erki Laidmäe arvates muutuda meilgi rutiinseks.

Esimesel oktoobril jõustuvat soodusravimite nimekirja muudatused veel ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles