Raviteenuse arve patsiendile kaasa?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Kevadisel ABC konverentsil käis PRAXIS tervisepoliitika programmi juht Ain Aaviksoo välja idee, et patsiendile võiks kaasa anda raviteenuse arve koopia, et ta näeks, mille eest ja kui palju riik maksab.


Ideed toetab ka hambaarstide liidu juht Piret Väli, kes on teema enda sõnul üles võtnud nii arstide liidus, sotsiaalkomisjonis kui haigekassas, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

Med24.ee

.

Hambaarstidele on teadmatus teiste raviteenuste hindadest toonud kaasa palju probleeme - jätkuvalt kuuleb Väli sõnul ka üldarstide suust, et hambaraviteenus on liiga kallis.

«Hambaraviteenus on kallis nagu kõik teised teenused. Kalliks teeb selle just suur seadmete hulk, mida on vaja teenuse osutamiseks, suur instrumentaarium ja materjalide hulk. See hindade läbipaistmatus on tekitanud kõige rohkem konflikte nii ühiskonnas kui ka arstide seas,» rääkis Piret Väli Med24.ee'le.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kardioloogiakeskuse juhataja professor Margus Viigimaa sõnul aitaks arve patsientidel raviteenust väärtustada.

Singapuris läbi viidud uuringust selgus, et arvete avalikustamisel on ka teine mõju: raviarved läksid keskmiselt 4,14 protsenti soodsamaks.

Mida arvad ideest Sina? Avalda oma arvamust selle loo kommentaarides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles