Korduvalt purjus peaga korda rikkunud jäävad pubi ukse taha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agressiivsed purjutajad võivad Suurbritannias pubi ukse taha jääda.
Agressiivsed purjutajad võivad Suurbritannias pubi ukse taha jääda. Foto: Reuters / Scanpix

Kui Eesti valitsuse esindajad räägivad autojuhtidele lubatud joobeastme tõstmisest, siis Suurbritannias on võimud asunud võitlusse nende purjutajatega, kes autorooli ei kipu.

Nimelt võib seal kaklemiselt või muult korrarikkumiselt korduvalt tabatud napsisõpra oodata pubisse sisenemise keeld, vahendas

Skynews

.

Keelu maksimumpikkuseks on kaks aastat ja selle rikkumise korral ulatub trahv 2500 naelani ehk 44 000 kroonini. Lisaks võib keelu saanud isiku avalikku alkoholitarvitamist käsitleda kuriteona.

Keelu aeg lüheneb, kui karistatu läbib praegu enamasti roolijoodikute jaoks korraldatud käitumiskursused. Kursuste eest tuleb maksta karistatul endal ja summad võivad küündida 250 naelani ehk 4400 kroonini.

Uutel sanktsioonidel on nii vastaseid kui ka pooldajaid. Kriitikute arvates ei mõjuta keelud mingil moel alkoholi kuritarvitamise põhjusi. Pooldajate sõnul on aga oluline laiendada agressiivsete purjutajate vastu võitlemise arsenali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles