Toitumisteadlaste sõnul võib klaas vahuveini aidata kolesterooli alandada ja sellega südamehaigustesse haigestumise ohtu vähendada.
Vahuvein alandab kolesterooli
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu punane vein, sisaldub ka vahuveinis fenoole, mis toimivad nagu antioksüdandid, kirjutab Daily Mail.
Mitmed varasemad uuringud on kinnitanud punase veini kasulikkust, kuid hiljutine uuring kinnitas, et sama kehtib ka vahuveini kohta.
Uurijate kinnitusel aitavad vahuveinis sisalduvad fenoolid kõrgest kolesteroolist tingitud veresoonte ummistumist ära hoida. Ka arvatakse, et fenoolid hoiavad ära arterite rasvumise, mille tagajärjel võib infarkt tekkida.
Suurbritannias Readingi ülikoolis alustasid teadlased selle teooria tõestamise katseid. Esimesed katsed olid paljulubavad.