Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Vorsti söömine tekitab masendust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Piret Lakson
Copy
Vorst ja muu ebatervislik toit võib suurendada masendust.
Vorst ja muu ebatervislik toit võib suurendada masendust. Foto: AP / Scanpix

Vorst ja muu ebatervislik toit võib suurendada masendust, selgus Soome teadlase Anu Ruusuneni uurimusest.

Soomes haigestub igal aastal masendusse 7-10 protsenti inimestest, vahendas Menu ERRi raadiouudiseid. Ruusuneni sõnul suurendab haigestumise riski vorstide, valmistoitude, magustoitude ja magusate jookide tarbimine.

Need toidud sisaldavad vähem foolhapet kui tervislik toit nagu näiteks juurviljad, puuviljad ja täisteravili. Toiduga liiga vähe foolhapet saavate inimeste risk masendusse haigestuda on kaks korda suurem kui tervislikult toitujatel.

Märksõnad

Tagasi üles