Vorst ja muu ebatervislik toit võib suurendada masendust, selgus Soome teadlase Anu Ruusuneni uurimusest.
Vorsti söömine tekitab masendust
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes haigestub igal aastal masendusse 7-10 protsenti inimestest, vahendas Menu ERRi raadiouudiseid. Ruusuneni sõnul suurendab haigestumise riski vorstide, valmistoitude, magustoitude ja magusate jookide tarbimine.
Need toidud sisaldavad vähem foolhapet kui tervislik toit nagu näiteks juurviljad, puuviljad ja täisteravili. Toiduga liiga vähe foolhapet saavate inimeste risk masendusse haigestuda on kaks korda suurem kui tervislikult toitujatel.