Briti mehed vajavad üha sagedamini rinnalõikust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurgide sõnul lasevad mehed rindu vähendada näiteks selleks, et end rannas vabalt tunda
Kirurgide sõnul lasevad mehed rindu vähendada näiteks selleks, et end rannas vabalt tunda Foto: Caro / Bastian

Suurbritannias peetud ilukirurgide konverentsil selgus, et viimastel aastatel on rekordiline arv saareriigi mehi rinnavähendusoperatsioone vajanud.

2008. aastal tõusis meestele tehtud rinnavähendusoperatsioonide arv 2007. aastaga võrreldes 44 protsendi võrra, vahendab BBC News.

Suurbritannia esteetilise plastilise kirurgia ühingu andmeil käis liiga suureks paisunud rinnapartii tõttu mullu noa all üle tuhande Briti mehe ning tegu on meeste seas populaarsuselt viienda ilukirurgiaprotseduuriga.

«Näeme, kuidas igas eas mehed tulevad ja lasevad oma rindu väiksemaks teha,» sõnas ilukirurg Douglas McGeorge Inglismaal Cardiffis peetud konverentsil esinedes.

«Nad saavad üle oma vastumeelsusest ja otsustavad minna operatsioonile, mida varem peeti vaid naisi puudutavaks lõikuseks,» lisas McGeorge.

Chesteris tegutsev kirurg kirjeldas ka üht oma hiljutist patsienti, kes olevat tüüpiline näide rinnaoperatsioonile tulevast mehest.

«See oli vanaisa, kes polnud kordagi elus T-särki seljast võtnud, kuna tundis oma rindade suuruse üle piinlikkust,» kirjeldas McGeorge.

«Ta ei saanud rannas käies kunagi isegi omaenda laste ees ülakeha paljaks võtta, aga otsustas, et lastelastega nii ei lähe,» lisas kirurg.

McGeorge’i kolleeg Fazel Fatah ütles, et mehed on viimastel aastatel oma kehaga seotud teemadesse vabamalt suhtuma hakanud.

«Ja nad saavad internetilehtedelt üha enam ja enam infot, mis julgustavad neid operatsioonile minema,» lisas Fatah.

Rindade vähendamine on Briti meeste seas populaarsuselt viies iluoperatsioon. Esineliku moodustavad ninaoperatsioonid, silmalaugude ja kõrvade korrigeerimine ning rasvaimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles