Evelin Ilves tutvus New Yorgi terviseedendusprogrammidega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves Tammistu mõisas
Evelin Ilves Tammistu mõisas Foto: Margus Ansu

Evelin Ilves osales ÜRO peaassamblee raames AIDSi vastasel konverentsil ja tutvus New Yorgis terviseedendusprogrammidega.

Evelin Ilves osales ÜRO peaassamblee raames toimuval rahvusvahelisel kõrgetasemelisel AIDSi vastasel konverentsil «Emad ja lapsed AIDSi vastu», millel esines peaettekandega Prantsusmaa presidendi abikaasa Carla Bruni-Sarkozy, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

AIDSi ennetustegevusele aitab kaasa ÜRO ja UNAIDS poolt välja töötatud tegevusplaan aastateks 2009 kuni 2011, mille prioriteetseimaks valdkonnaks on HIV-positiivsete emade ja nende laste tervisekaitsega seonduv.

Samuti kohtus Evelin Ilves New Yorgi linnavalitsuse tervisekaitse osakonna spetsialistidega ja tutvus sealsete sotsiaalprogrammidega.

Programmid on suunatud eelkõige laste ja noorte liikumisharjumuste ja tervislike eluviiside parandamiseks. New Yorgi linnavalitsuse tervisekaitse spetsialistid teevad koostööd erinevate valdkondade esindajatega, alates haridustöötajatest ja lõpetades linnaruumi planeerijatega. Programmide abil õpetatakse lapsi ja lapsevanemaid muutma oma käitumismustreid.

Evelin Ilves nentis, et sõltumata kohast on oluline nii riikliku kui kohaliku tasandil koostöö, selleks et lastel tekiks harjumus liikuda ja toituda tervislikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles