Evelin Ilves kommiskandaalist: mina ei ole neid asju öelnud!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves Tammistu mõisas
Evelin Ilves Tammistu mõisas Foto: Margus Ansu

ETV saatele «Ringvaade» andis intervjuu presidendiproua Evelin Ilves, kes avaldas kommiskandaali tegelikud tagamaad.

Lugu sai alguse, kui Ilvese lapse lasteiarühma vanemate siselistis käis arutelu, mida lastele jõulupeoks kinkida. Üks lapsevanem mainis Kalevi kommipakke. «Mina kirjutasin siselisti, et ei soovita komme kinkida, sest paljud odavamad kommid sisaldavad transrasvhappeid,» ütles Ilves. «Selgitasin ka lühidalt, mis need on ja mida teevad.»

Ilves rõhutas, et tegemist oli eraaruteluga, mis ei pidanud avalikkuse ette tulema. Listi kuulub ka üks inimene, kes töötab Arteris, ja umbes päev hiljem helistas talle Arteri ajakirjanik korduvalt.

«Ma ei aimanud halba, sest mina rääkisin tervislikust toitumisest,» ütles Ilves ja avaldas imestust, miks ajakirjanik teema tagasi Kalevi peale viis.

«Korduvalt ütlesin, et ärme keskendume ühele ettevõttele ega ühele tootegrupile,» sõnas presidendiproua ja märkis, et transrasvu võib leiduda kõikides valmistoitudes.

Ilves rõhutas, et kõige tähtsam on siiski laste tervis ja tõsine probleem on see, et pakenditel pole sageli kirjas, kas toode sisaldab kõnealuseid kahjulikke aineid või mitte.

Ilvese sõnul oli artiklis valesti väidetud, nagu ta ostaks lapsele hirmkalleid komme: «Ma ostan väga harva komme, ma teen kodus kooki.»

«Äärmiselt kahju inimestest ja ettevõtetest, kelle maine on kahjustada saanud,» kahetses Ilves. «Mina ei ole öelnud neid asju. Need suured pealkirjad tabloidide esikaantel oli puhas vale.» Ta avaldas imestust, et kellele küll on kasulik ärritada eraettevõte presidendiinstitutsiooni vastu.

Kalevi küllakutse võtaks ta hea meelega vastu, aga vabandada asjade eest, mida ta öelnud ei ole, oleks kummaline.

«Peale selle, et nende odavamates kommides on transrasvhappeid sees, pole ma midagi öelnud. Neil on ka rida tooteid, milles neid pole sees,» lisas Ilves.

Ilves tunnistas, et tegi kogu loo juures valesti kaks asja - kasutas ajakirjaniku kuuldes slängisõnu ja soostus Priit Pulleritsule seda teemat kommenteerima. «Ma ei tee seda enam kunagi,» tõotas Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles