Vähiliit annab noorele arstile täna 50 000-kroonise preemia

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiliidu logo uuringubussil.
Vähiliidu logo uuringubussil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vähiliit koostöös vähiravi pakkuja Roche Eestiga toetab taas noort arst-residenti 50 000 kroonise koolitustoetusega. Sel aastal osutus valituks Kadri Putnik.

Tänu toetusele saab Putnik osaleda erialasel koolitusel Texase ülikooli mainekas M. D. Andersoni vähikeskuses.

«Nädal aega vältaval väljaõppel avaneb ühtlasi võimalus vahetada kogemusi kolleegidega mujalt maailmast ning väärtuslikke suhteid sõlmida ning mis peamine – tagasi tulles õpitut Eesti patsientide hüvanguks rakendada,» rääkis Putnik ja lisas, et antud vähikeskus on parim onkoloogiaga tegelev haigla USAs.

Vähiliidu juhatuse esimehe Vahur Valvere  sõnul on Putnik pühendunud ning valdkonda panustamisest huvitunud noor spetsialist. «Ühtlasi on rõõm, et taas avaneb noorel inimesel võimalus tuua Eestisse uusimaid teadmisi vähiravist,» lausus ta.

Võitja selgitamisel osalesid Tallinna ja Tartu vähikIiinikute juhtivad spetsialistid. 

Noorele vähiarstile makstava stipendiumi annavad Estonia kontserdisaalis täna toimuval Vähiliidu heategevuskontserdil üle Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi ja Vähiliidu juhatuse esimees Vahur Valvere.

1941. aastal loodud M. D. Andersoni vähikeskuse teadustööprogrammi, mis pühendub täielikult erinevate vähipaikmete alus- ja kliinilistele uuringutele, peetakse üheks kõige tõhusamaks vähiravialaseks jõupingutuseks maailmas. Keskuse poole on viimase kuuekümne aasta jooksul pöördunud ligi 700 000 patsienti ning 2008. aastal sai vähikeskuses ravi ligi 85 000 vähihaiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles