Stressivabadel naistel on suurem võimalus rasestuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stressivabadel naistel on suurem võimalus rasestuda
Stressivabadel naistel on suurem võimalus rasestuda Foto: AFP / Scanpix

Hiljuti USAs tehtud uurimus näitas, et vähene stress ja lõdvestumine aitab rasestumisele kaasa.

Uurimuses olid vaatluse all viljakusravi saavad naised, kes samal ajal osalesid stressijuhtimise ja –maandamise kursusel, kirjutab STT.

Uuring näitas, et stressist vabanemise kursustel osalenutel kasvas rasestumisvõimalus kaks ja pool korda võrreldes nendega, kes said ainult viljakusravi.

«Stressi maandamine ja lõdvestumine parandab kogu organismi üldist sisukorda, kuid samas vähendab ka vaimset ja hingelist pinget, mis on seotud rasestumisraskustega,» selgitas arst Alice Dormar.

Dormar töötab Harvardi ülikoolis ja juhatab Bostonis asuvat viljakuskliinikut. Dormar ja ta kolleegid uurisid kokku 97 naist.

Uurijad rõhutasid, et stressijuhtimine ei aidanud eriti esimest korda rasedaks jääda soovinud naisi. Küll aga mõjus see teist korda rasestuda tahtvatele naistele, kes suutsid oma meele ja keha lõdvestada.

Ainult viljakusravi saanud naiste seas oli rasestumise võimaluse ja rasestumise näitajad kõige madalamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles