Eestis lisandus sel nädalal kaks uue gripi haigusjuhtu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin
Seagripivaktsiin Foto: Reuters / Scanpix

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel on Eestis uude grippi haigestunud kokku 70 inimest, neist kahel diagnoositi tõbi sel nädalal.

Inspektsiooni pressiesindaja sõnul said sel nädalal haigestunud inimesed gripinakkuse Eestis teiste haigetega kokkupuutudes.

Alates mai algusest on nakkushaiguste labor uurinud kokku 473 uue gripi kahtlusega analüüsi, millest 70 on saanud positiivse vastuse. Esimene uue gripi juht sai Eestis kinnituse 29. mail.

Uude grippi haigestunutest on üle poole ehk 42 inimest saanud nakkuse välisreisilt ning 28 inimest on haigestunud Eestis pärast nakatunutega kokkupuutumist. Kõige sagedamini on uude grippi haigestunud 15-30-aastased inimesed ja naised, keda on üle 60 protsendi kõigist haigestunutest. 11 patsienti on pidanud jääma ravile või jälgimisele haiglasse.

Tervisekaitseinspektsiooni teatel on kõik Eestis kinnitatud haigusjuhud kulgenud kergelt ja lõppenud ilma tüsistusteta.

Ka ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsib Eestis inspektsiooni andmetel praegu stabiilsena. Keskmisest mõnevõrra rohkem on viirusnakkusi registreeritud Ida-Viru-, Lääne- ja Tartumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles