Ärevushäiretega emadel sünnivad väiksemad lapsed

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Ajakirjas Paediatric and Perinatal Epidemiology avaldatud uurimuses näidati, et raseda naise ärevushäired mõjutavad lapse sünnikaalu ja sünniaega.

Teadlased uurisid madalama sissetulekuga naisi, kes kuulusid rasedatena riskigruppi alkoholi või sigarettide tarvitamise pärast. Selgus, et ema ärevushäired raseduse ajal mõjutavad last enam kui mõnuainete kasutamine, haridus või rass, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

Kolmandal rasedustrimestril ärevushäireid kogenud naistel sündisid oluliselt väiksemad lapsed. Esimesel ja teisel trimestril mõjutasid ärevushäired last vaid siis, kui tegemist oli raskekujulise häirega.

«Üks võimalus laste ja täiskasvanute terviseprobleemide ennetamiseks on pöörata rohkem tähelepanu sünnieelsele perioodile,» kirjutasid uurimuse autorid. «Väga oluline on tulevastes uurimustes leida võimalusi naiste ärevushäirete leevendamiseks, et vähendada negatiivset mõju sündimata lapsele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles