Aastase tüdrukutirtsu surm toob umbkeelsele arstile kriminaalasja

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikittel.
Arstikittel. Foto: Liis Treimann

Tänavu kevadel suri Tallinnas segastel asjaoludel aasta ja nelja päeva vanune Karolina. Tervishoiuamet leidis tüdrukut ravinud arsti töös vigu ning pöördub prokuratuuri poole.

Karolina isa Andres on veendunud, et tema tütar suri arsti ebaprofessionaalne käitumise tõttu, vahendas Reporter.ee videolõik.

Karolina surma põhjustas vedelikupuudus, aga tüdruku surma uurimiseks tervishoiuameti poolt tehtud juurdlus tõi esile ka Karolinale saatuslikuks saanud vead arsti käitumises.

Tervishoiuamet tegi nimetatud arstile ettekirjutuse, tunnistades tema süüd.

«Selle uurimise tulemusena, mida meie oleme läbiviinud arsti tegevuse suhtes, me arvame, et on alust pöörduda prokuratuuri poole,» rääkis tervishoiuameti peadirektor Üllar Kaljumäe. «Avaldus on ettevalmistamisel. Me arvame, et on põhjust menetleda abita jätmist.»

Nimetatud naine töötab arstina edasi vaatamata sellele, et ta isegi riigikeelt vajalikul määral ei valda, teatas uudistesaade. Kaljumäe andmetel on keeleinspektsioon teinud arstile ettekirjutuse, et ta peab läbima keeleoskuse täiendamiseks koolituse ja sooritama vajalikud eksamid.

Arsti ei saa ametist kõrvaldada enne kui pediaatrite erialaseltsi sõltumatu komisjon on teinud kindlaks, et ta arstiks ei sobi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles