Nädalaga lisandus 10 uue gripi haigusjuhtu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiviirus.
Gripiviirus. Foto: Novartis

Lõppeval nädalal lisandus Eestis kümme uue gripi A(H1N1) kinnitatud haigusjuhtu. Kümnest haigestunust seitse said nakkuse reisil. Haiguskahtlusega analüüse jõudis laborisse 21.


Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste laboris on 30. oktoobri seisuga uuritud kokku 494 uue gripi kahtlusega analüüsi, neist 80 on olnud positiivsed. Enamus haigusjuhtudest on seni seotud reisimistega, riigisisest levikut Eestis täheldatud ei ole.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuse tõttu pöördus arstide poole möödunud nädalal üle 3600 inimese, keskmisest rohkem registreeriti haigestumisi Ida-Virumaal, Läänemaal ja Narvas. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga ei ole ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestujate arv sel aastal kasvanud.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste ja gripi eest saab igaüks end ise kaitsta. Selleks tuleb pesta sageli käsi, köhides ja aevastades katta suu ning haigustunnustega inimesest hoida vähemalt meetrist vahet. Kui juba oled haige, siis tuleb kindlasti jääda koju ja helistada arstile.

Kõik need ja mitmed teised kasulikud nõuanded leiad uuelt veebilehelt www. gripivastu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles