Rõigase poja surma uurimiseks võib tulla täiendav lahang

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe korpus, mille arste süüdistab Anneli Rõigas oma poja surmas.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe korpus, mille arste süüdistab Anneli Rõigas oma poja surmas. Foto: Peeter Langovits

Oktoobri keskel Põhja-Eesti regionaalhaiglas ema väitel haigla hoolimatuse tõttu surnud Oliver Rõigase surnukehale võidakse teha täiendav lahkamine, teatas sotsiaalminister Hanno Pevkur.


Sotsiaalminister ei soovinud täna meediasse jõudnud 26-aastase Oliver Rõigase haiglaravi ja surma asjaoludega seonduvat kommenteerida, soovides eelnevalt ära oodata erinevate uurimismenetluste tulemused.

Noormehe ema, ajakirjanik Anneli Rõigase avalduse peale on juhtunu suhtes menetlust alustanud tervishoiuamet ja otsustamisel on ka tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjoni kaasamine.

«Olen suhelnud ka Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimehega, kelle sõnul kaalutakse täiendava, sõltumatu lahangu sooritamist surma põhjuste väljaselgitamiseks,» teatas Pevkur pressiesindaja vahendusel Postimees.ee'le.

«Enne nimetatud menetluste lõppemist ei oleks korrektne hinnanguid anda. Usun, et kõik osapooled soovivad saada küsimuses selguse nii kiiresti kui võimalik ja annavad ka pärast menetlusi kommentaare.»

Anneli Rõigas süüdistab Põhja-Eesti regionaalhaiglat oma pojale selliste kannatuste põhjustamises, mille tagajärjel poeg elu kaotas. Postimees.ee avaldas täismahus Rõigase avaliku kirja haiglas toimunu kohta.
Põhja-Eesti regionaalhaigla teatas vastuseks Rõigase avalikule kirjale, et tema poega ei olnud võimalik päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles