Kodukass haigestus seagrippi

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa vang usub, et tema ema reinkarneerus kassina. Pilil olev kiisu pole konkreetse juhtumiga seotud.
Saksa vang usub, et tema ema reinkarneerus kassina. Pilil olev kiisu pole konkreetse juhtumiga seotud. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Ameerikas Iowa osariigis avastati kassil H1N1 tüvega gripiviirus.


Tegemist on esimese juhtumiga, kus seagrippi haigestus kass, vahendab

Reuters

.

13-aastane kass sai viiruse samas peres elavalt inimeselt. Praeguseks on loom paranenud ning tõenäoliselt ta kedagi teist ei nakatanud.

«Enne kui kass haigeks jäi, olid kaks-kolm pereliiget nakatunud gripilaadsesse viirusesse,» ütles veterinaar dr Dr. Ann Garvey.

Algselt pärineb H1N1-viirus sigadelt ning seda on leitud mitmetest seakarjadest. Veel on seagripp leitud papagoilt. Papagoid on üleüldiselt väga vastuvõtlikud inimeste gripiviirustele.
Ka koerad ja hobused on gripiviirustele vastuvõtlikud, ent ühelgi pole siiani H1N1-viirust avastatud.

«Toas elavad loomad on sama pere inimeste haiguste osas vastuvõtlikud ning väga otstarbekas oleks looma tervist tähelepanelikult jälgida,» rääkis Iowa veterinaar dr David Schmitt.

H1N1 tüüpi viirus levib inimeselt inimesele väga kergesti ning märtsist alates on üle maailma seagrippi haigestunud miljonid inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles