Pensionile jäämine muudab inimesed nooremaks

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud prantsuse töötajad tundsid peale pensionile jäämist ennast hoopis tervema ja nooremana.
Paljud prantsuse töötajad tundsid peale pensionile jäämist ennast hoopis tervema ja nooremana. Foto: AP / Scanpix

Prantsuse töötajate seas läbi viidud uuringust selgus, et paljud inimesed tunnevad peale pensionile jäämist ennast tunduvalt tervema ja nooremana.


Teadlased vaatlesid 15 000 töötajat ning leidsid, et inimesed tundsid ennast juba mõni kuu peale pensionile minekut kümme aastat nooremana, vahendab

BBC

.

Suurim muutus toimus nende inimeste hulgas, kes tulid kehvade töötingimustega keskkonnast. Väikseim muutus toimus kõrgete ametikohtade ning suurema rahuloluastmega töötajate meeleolus.

Uurijad palusid Prantsuse gaasi- ja elektriettevõtte töötajail hinnata enda tervislikku seisundit seitsme-aastase perioodi jooksul enne ja peale pensionile minekut.

Stockholmi Ülikooli ja Londoni Ülikooli Kolledži teadlased jõudsid järeldusele, et tänapäeva ühiskonnas, mis liigub järjest pikema tööea suunas, on halva enesetunde minimeerimiseks hädavajalik parandada inimeste töötingimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles