Naistekliinik kutsub üle 50-aastaseid naistearsti vastuvõtule

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida- Tallinna Keskhaigla naistearst Ferenc Szirko.
Ida- Tallinna Keskhaigla naistearst Ferenc Szirko. Foto: Liis Treimann

Tänasest alustab Ida-Tallinna Keskhaigla soovijate eelregistreerimist naistearsti vastuvõtule laupäevaks, 21. novembriks.


Oodatud on kõik naised, kellel vanust 50+ ning kes pole viimase aasta jooksul naistearsti külastanud.

«Eesti naised arvavad tihti, et naistearsti juures on vaja käia ainult raseduse ajal ja unustavad ära, et nad on naised ka pärast seda, kui lapsed on sünnitatud.

Paljudel võib olla haigusi või muresid, millele on koos arstiga lihtne lahendusi leida,» ütles naistekliiniku naistenõuandla juhataja dr Kadri Palo.

«Selleks ongi vaja vaid kontrollis käia. Proovime üle 50-aastastele naistele selgitada vajadust vähemalt kord aasta-paari jooksul külastada naistearsti,» lisas ta.

Palo seletas, et laupäeval naistekliinikut külastavaid naisi ootab ees tavapärasest personaalsem teenindus, kus neid juhatatakse uuringule ning selle eel või järel võib end kostitada kohvilauas.

«Püüame teha laupäevase vastuvõtu naistele nii õdusaks kui saame. On ju oluline, et naised end kontrolliksid ning et käik naistearsti juurde oleks meeldiv,» rääkis Palo.

Naistearsti vastuvõtul toimub läbivaatus ning ultraheliuuring. Vajadusel tehakse patsiendile PAP-test (emakakaelavähi test) ja pakutakse saatekirja rinnauuringule. Kui patsient vajab ravi või täiendavaid uuringuid, suunatakse ta edasi teise spetsialisti vastuvõtule.

Ida-Tallinna Keskhaigla naistearst dr Ferenc Szirko seletas, et Eesti naised ei käi eriti sageli naistearsti juures, kui just hädavajadust pole.

«Paraku on nii, et probleemide ilmnemisel võib abi olla hilinenud või vähe tõhus. Põhjuseks on kasvajad. Kõikide kasvajate esinemissagedus tõuseb vanusega. Meie naistekliiniku arstid on eraldi laupäevase tööpäeva ette võtnud, et pakkuda naistele võimalust uuringuid teha,» lisas ta.

Vastuvõtule on oodatud esmajärjekorras ravikindlustatud isikud, kelle vastuvõtu ja uuringute eest tasub haigekassa.

Täpsem info ja vastuvõtule eelregistreerimine telefonil 1900 või haigla registratuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles