Öösel saab kriisiabi vabatahtlikelt nõustajatelt

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluliini juhatuse esinaine Eda Mölder.
Eluliini juhatuse esinaine Eda Mölder. Foto: Priit Simson / Postimees

Tallinnas on kuuel päeval nädalas võimalik saada tasuta psühholoogilist kriisiabi, mida pakub linna partnerina MTÜ Eluliin, õhtusel ja öisel ajal saab tuge vabatahtlikelt nõustajatelt.


Eluliin koostöös Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuametiga pakub õnnetusjuhtumite ja kuritegevuse läbi kannatanutele ning nende lähedastele, kasvatusprobleemidesse sattunud lapsevanematele jt tallinlastele psühholoogilist kriisinõustamist esmaspäevast reedeni kella 9-20 ja laupäeviti 10-20 aadressil Pärnu mnt 9a.

Nõustamine toimub nii eesti kui vene keeles.

Abilinnapea Merike Martinsoni hinnangul on olukorras, kus töökoha kaotuse tõttu sattub raskustesse üha enam inimesi, suurenevad perepinged ja kuritegevus, kriisinõustajate tegevus eriti oluline.

«Seetõttu püüab linn ka järgmisel aastal jätkata toetust tasuta kriisiabile, mis paljude jaoks on ainsaks õlekõrreks,» ütles Martinson.

MTÜ Eluliin juhatuse esinaine Eda Mölder tunnistab, et kuigi inimeste probleemid on aastaid ikka samad, on töö tänavu raskem ja valusam.

«Probleemid on sügavamad, mured kurnavad inimesi kuni suitsiidimõteteni ja rohkem oleks tarvis aega inimesega tegelemiseks,» lisas ta.

«Kahjuks peame piirama korduvate vastuvõttude arvu, et tagada abi teistele nõustatavatele. Lähtume iga inimese tagasikutsumise puhul konkreetsest probleemist ja tema taluvuslävest. Abivajaja pääseb vastuvõtule kindlasti nädala jooksul,» rääkis Mölder.

Vastuvõtule registreerimine, konsulteerimine ja telefoninõustamine toimub numbril 6314300.

Kell 20-07 suunatakse kriisiabi telefon vabatahtlikele nõustajatele, kes töötavad eesti keeles telefonil 6558088 ja vene keeles 6555688.

Lisaks töötab uimasti ja HIV/aidsi tasuta anonüümne tugitelefon numbril 1707. Asjakohast nõu saab kõigil nädalapäevadel kell 9 -20, ka mobiilidelt on sissehelistamine tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles