Täna tähistatakse rahvusvahelist puuetega inimeste päeva

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Puuetega Inimeste Koja juht Helve Luik.
Eesti Puuetega Inimeste Koja juht Helve Luik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna tähistatakse rahvusvahelist puuetega inimeste päeva, mille raames toimub Eesti Puuetega Inimeste Koja (EPIK) korraldatud konverents «Innovatsioon ja barjäärivaba Euroopa».

Konverentsil arutatakse, kuidas saaks parandada puuetega inimeste igapäevaelu innovaatiliste lahenduste abil ning otsitakse erinevate huvigruppide esindajatega võimalusi ning ideid, kuidas saaks avalikkus puuetega inimeste elukvaliteeti parandavat innovatsiooni toetada.

«Kuigi viimase kahekümne aasta jooksul on märkimisväärselt paranenud puuetega inimeste olukord ning ligipääsetavus Eestis on siiski veel palju vaja teha,» märkis Helve Luik, EPIK juhatuse esimees. Luik lisas: «Tahame, et kogu Eesti rahvas mõistaks paremini puuetega inimeste vajadusi ning seda, miks on oluline tagada kõigile võrdsed võimalused.»

Konverentsil diskuteerivad sotsiaalminister Hanno Pevkur, Riigikogu liige Eiki Nestor, SA Haapsalu NRK juhataja Priit Eelmäe, Tallinna Ülikooli Sotsiaaltöö Instituudi direktor professor Lauri Leppik, Innovatsiooniaasta 2009 esindaja Aive Levandi ning puuetega inimeste ja organisatsioonide esindajad.

Konverentsil autasustatakse ka kümmet inimest, kes on oma innovaatiliste ideedega või ettevõtmistega parendanud puuetega inimeste olukorda.

Rahvusvahelist puuetega inimeste päeva tähistatakse alates 1992. aastast ÜRO eestvedamisel kogu maailmas juhtimaks tähelepanu puuetega inimeste mõistmisele ning julgustamaks toetama puuetega inimeste väärikuse, õiguste ja heaolu tagamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles