Aktiivsed noored püüavad eakaaslasi arvuti ja teleri eest ära meelitada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored kirjutasid projekte eakaaslaste liikumisharjumuste parandamiseks.
Noored kirjutasid projekte eakaaslaste liikumisharjumuste parandamiseks. Foto: Marko Suurmägi / Sakala

Eile andis presidendiproua Evelin Ilves Tervise Arengu Instituudi (TAI) konkursi «Tervist Edendava Idee Projekt» parimate tööde noortele autoritele kätte auhinnad. Enamik võistlusele laekunud projektidest puudutas kooliõpilaste liikumisharjumuste parandamist.

Liikumisega seotud projekte oli 71st projektist koguni 39.  «Noored püüavad oma eakaaslasi toast välja meelitada millegi uue ja huvitavaga tegelema, et arvutimängud, televiisori vaatamine ja internet jääksid füüsilise tegevuse varju,» kommenteeris TAI projektijuht Reelika Viitamees.

Teine oluline mõte, mis projektidest läbi kumas, oli toitumine. Samuti olid paljud projektid seotud meelemürkidega.

Nooremate vanuserühma kolm parimat projekti olid Väätsa Põhikooli 8. klassi projekt «Oskan olla terve!» (projektijuht Kaidi Tedre), Viljandi Paalalinna Gümnaasiumi 8.B klassi projekt «Tantsivad footbagerid, kes siis veel!» (projektijuht Mikk Mihkel Vaabel) ning Karksi-Nuias asuva August Kitzbergi nimelise Gümnaasiumi 7.B klassi projekt «Vanast aiamaast terviserada!» (projektijuht Ly Teiss).

Vanemate vanuserühma parimad projektid on Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumi 10. ja 11. klassi projekt «Me valime aktiivsust, positiivi ja tervist!» (projektijuhid Albert Janson, Anton East,  Viktoria Vont), Hugo Treffneri Gümnaasiumi 11. ja 12. klassi projekt «LIIguta KUidagi MIdagi Naljaga Edasi» (projektijuhid Minea Kaplinski ja Silver-Markus Käppa) ja Tallinna 37. Keskkooli 12.B klassi projekt «Vanaema nipinurk!» (projektijuht Reili Väli).

Nimetatud projektid viiakse TAI toetusel järgmise aasta jooksul ka ellu. 

Konkurssi «Tervist Edendava Idee Projekt» korraldas TAI kuuendat korda. Põhikooli- ja gümnaasiumiõpilaste ülesandeks oli välja mõelda idee, kuidas muuta oma kodukoht meeldivamaks paigaks ning vanemate, koolikaaslaste, kogukonna või õpetajate käitumine tervislikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles