Ravimitootjad plaanivad töötuid rohtude muretsemisel abistada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud võivad ravimitootjatelt rohtude muretsemisel abi saada.
Töötud võivad ravimitootjatelt rohtude muretsemisel abi saada. Foto: Andres Teiss

Ravimiettevõtteid ühendav Ravimitootjate Liit kohtus eile sotsiaalministriga ja pakkus välja heategevusprojekti, mille raames kompenseeriksid ravimitootjad töötutele olulisemate retseptiravimite omaosaluse.

«Meie ettepanek on, et poole aasta jooksul, mille sisse jääb keskmisest kõrgema haigestumisega talv, ei peaks töötu inimene jääma rahapuuduse tõttu vajaliku ravimita,» ütles ravimitootjate esindaja Erki Must.


Sotsiaalminister Hanno Pevkur pidas ravimitootjate initsiatiivi väga positiivseks.

«Töötuks jäänud inimesel võib paljudel puhkudel tekkida probleeme haiguse korral retseptiravimi välja ostmisega ning seepärast on Ravimitootjate Liit minu hinnangul leidnud hea võimaluse töötuid aidata. Loodan, et idee realiseerub ja et erasektoris inspireerib see veelgi enam tähelepanelikkust töötute suhtes, eriti nüüd, jõuluajal,» kommenteeris Pevkur.

Must selgitas, et heategevusprojekt sündis vastusena sotsiaalminister Hanno Pevkuri poolt erasektorile esitatud üleskutsele senisest enam töötuid meeles pidada.

Praegu tegelevad liitu kuuluvad ravimitootjad läbirääkimistega, et välja selgitada, milliseid ravimeid on võimalik heategevusprojekti lülitada, ning projekti tehnilise ettevalmistamisega. Must avaldas lootust, et konkreetsema lahenduseni jõutakse juba järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles