Haigekassa ei sõlmi apteekidega uusi soodusravimite hüvitamise lepinguid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uuest aastast, mil minnakse üle digiretseptile, lõppevad Haigekassa ja apteekide vahelised lepingud, mis reguleerivad soodusravimite hüvitamise korda. Uusi lepinguid Haigekassa sõlmida ei plaani.

Soodusravimite hüvitamist lepingute puudumine ei mõjuta, sest selleks vajalikud andmed saab Haigekassa nüüd otse digitaalsest retseptikeskusest. Haigekassa ravimispetsialist Erki Laidmäe rääkis Vikerraadio saatele

«Uudis+»

, et kunagi sai need lepingud sõlmitud seetõttu, et oli vaja kokku leppida tingimustes, mis moodi arved esitatakse ja mis andmeid on vaja.

Nüüd kirjutab kõik need tingimused apteekidele ette digitaalne retseptikeskus ja eraldi kokkulepet pole tarvis, märkis ta.

Apteekide sooviks on, et uued lepingud siiski sõlmitaks. Üheks põhjuseks on asjaolu, et praegu veel kehtivate lepingute järgi tuleb Haigekassal apteekidele soodustuste eest tasuda 20 päeva jooksul ja makse viibimise korral on kohustus maksta viivist. Uuest aastast oleks Haigekassal soodusmääraga müüdud ravimite hüvitamiseks aega 30 päeva.

Laidmäe lükkas ümber kartused, et uuest aastast hakkab soodusravimite hüvitamine kauem aega võtma. Digitaalse retseptikeskuse abil on see võimalik hoopis oluliselt kiiremini ja sujuvamalt, ütles ta.

Laidmäe lisas, et Haigekassal on plaanis antud teemat apteekritega pikemalt arutada järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles