Kuidas jõulustressi seljatada?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoog hoiatab: stressirohke jõuluaeg võib tublimalgi perenaisel närvi mustaks ajada
Psühholoog hoiatab: stressirohke jõuluaeg võib tublimalgi perenaisel närvi mustaks ajada Foto: Caro / Teschner
Raske majanduslik olukord ja sellele pahatihti lisanduvad perekondlikud pinged võivad jõulupühadest emotsionaalse katastroofi teha.

USA asjatundjad jagavad juba ette soovitusi pühadestressi ja –masenduse taltsutamiseks, vahendab Healthday.

Bostoni naistehaigla psühhiaatriaekspert doktor Laura Miller tõi välja mõned levinumad jõuludega seotud pingeolukorrad ja jagas soovitusi nende leevendamiseks.

Kui pime aeg tekitab depressiooni

Hankige koju valgusteraapia lamp, millest võib hommikuti abi olla. Enesetunnet tõstab ka füüsilise treeninguga tegelemine.

Kui olete stressis ja kohutused kasvavad üle pea

Võtke aega meeldivate tegevuste jaoks, olgu nendeks siis jalutamine, treeningud, mediteerimine või sõprade seltskonna nautimine. Kaaluge jõululauale valmistoitude ostmist selle asemel, et kõik ise teha. Üldine soovitus oleks üritada vähendada nende tegevuste hulka, mis tekitavad pigem pingeid kui rõõmu.

Kui teil ei jätku raha soovitud kingituste ostmiseks

Pidage meeles, et inimesed, kes teist hoolivad, peavad kingi hinnast tähtsamaks asjaolu, et te nende peale mõtlesite. Kallite inimeste rõõmustamiseks sobib ka armas raamitud luuletus või omatehtud küpsetis.

Kui seltskondlikud kogunemised tekitavad ärevust

Sotsiaalsest ärevusest ülesaamisel on kasu eneseabiraamatutest, aga seltskonnas säramiseks vajalikke oskusi tuleks hakata omandama juba nüüd, mitte tähtsa kogunemise hommikul.

Kui olete hiljuti lähedase kaotanud

Pidage lahkunut meeles, kuulates tema lemmikmuusikat või külastades surnuaeda, kuid viimasel juhul võtke kaasa pereliikmed või sõbrad, kes teile toeks oleksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles