Töötud saavad poole aasta jooksul ravimeid tasuta

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Eestis Ravimitootjate Liit käivitab sel nädalal heategevusprojekti, mille raames ravimitootjad kompenseerivad registreeritud töötutele poole aasta jooksul 150 olulisema retseptravimi omaosaluse.


Projektiga on kaasa tulnud 10 ravimitootjat, hulgimüüja Magnum Medical ning 18 Apotheka apteeki üle Eesti.

Ravimitootjate liidu juhataja Erki Musta sõnul on lepingud praegu veel allakirjutamisel, kuid ravimid, mida töötutele hakatakse kompenseerima, on olulisemate krooniliste haiguste - südamehaiguse, astma, südamepuudulikkuse, kõrgvererõhutõve, astma vastu.

Projektis osalevad apteegid avalikustatakse selle käivitamise esimesel päeval. Ravimid saab vastavatest apteekidest kätte töötu tõendi alusel.

Projekti osapoolte kinnitusel on eesmärgiks toetada ja aidata kaasa tööellu naasmisel töötuid, kes rahaliselt raskeid tingimusi ning eelseisvat tavapärasest kõrgemat haigestumissagedusega perioodi silmas pidades on kõige haavatavamad. Projekt laieneb töötutele, kes on töötukassas töötuna arvele võetud ning kel on olemas kehtiv haigekassa leping.

Ravimitootjate Liidu initsiatiiv on vastus sotsiaalminister Hanno Pevkuri detsembri alguses esitatud üleskutsele pidada senisest enam meeles. Hanno Pevkur kutsus Euroopa Sotsiaalfondi tööturule naasmise ja töötuse ennetamiseks mõeldud toetuste taotlusvooru lõpuüritusel ettevõtteid üles otsima uudseid lisavõimalusi töötute aitamiseks ja mõtlema sotsiaalsele vastutusele.

Ravimitootjate Liit on 1996. aastal asutatud mittetulundusühing, mis esindab Eestis tegutsevaid uurimistööl põhinevaid originaalravimite tootjaid, geneerilisi ravimeid tootvaid ravimifirmasid ning ravimiuuringutega tegelevaid ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles