Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Viski tekitab hullema pohmelli kui viin

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Viin
Viin Foto: SCANPIX

USAs tehtud uuring näitas, et viskijoojad võivad saada hullema pohmelli kui viinajoojad.

Uuringus osales 95 tervet, mõõdukalt alkoholi tarbivat vabatahtlikku, kirjutab BBC.

Katsealused pidid esimese õhtu olema ilma alkoholita. Teisel õhtul aga tarbisid kas viskit või viina.  Kolmandal õhtul aga nautisid alkoholivaba jooki.

Pärast iga katset uuriti katsealuste tervislikku seisundit ning neile esitati enesetunde kohta küsimusi.

Lisaks tehtu neile ka keskendumisvõimet mõõtvaid teste.

Viskijoojate tervislik seisund oli viina joonute omast märgatavalt viletsam. Viskit joonutel täheldati pohmelli, peavalu ja viletsat enesetunnet rohkem.

«Samas oli üllatav see, et kuigi viskit joonutel oli tervislik seisund märgatavalt viletsam, suutsid nad testid sama hästi teha kui viina joonud,» lausus uurija Damaris Roshenow.

Uurijate arvates võib peituda asjaolu, et viski tekitab hullema pohmelli kui viin, selles kuidas organism seda seedib. Samas peetakse viina puhtamaks joogiks kui viskit.

Märksõnad

Tagasi üles