Kauni nimega ohtlik haigus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihtipeale arvavad inimesed, kel tekib esimest korda roospõletik ehk erüsiipel, et tegemist on kerge tõvega, mis erilist ravi ei vaja. Ent kui ravi hilineb, võib haigus lõppeda veremürgitusega.

Siiri (37) meenutab, et temal lõi roos esimest korda jala peal välja, kui ta oli kaheksateistkümneaastane, kirjutab Saarte Hääl. Toona ei olnud ta sellisest haigusest kuulnudki. «Ega ma sellele tähelepanu küll ei pööranud, ratsutasin ringi, nii kuis jaksasin,» räägib ta.

Haige koht jalasäärel hakkas vett välja ajama, mädane see vedelik tema mäletamist mööda ei olnud. Küll olid aga pidevalt palavik ja vappekülm, ent tema ajanud end ikka jalule ja proovinud oma igapäevast elu elada. Kuni lõpuks kerkis palavik 40 kraadini.

Omaksed kutsusid talle kiirabi ja kiirabiõed nentisid, et oli ka viimane hetk, sest paari tunni pärast olnuks veremürgitus käes ja päästa poleks enam kedagi olnud.

Haiglas imestasid meditsiiniõed, et nad on küll roosi enne näinud, kuid mitte nii noorel inimesel. «Nüüd on jah nagu teine elu,» tõdeb Siiri praegu, ise roosist jalale jäänud armi vaadates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles