Hooldusravil olijad on nõus omaosalust maksma

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Uuest aastast hakkab hooldusravi patsientidele kehtima ligi 100-kroonine omaosalus ühe päeva kohta, mis on esmapilgul küll suur summa, kuid Kuressaare haigla hooldusravi osakonna patsiendid on nõus seda maksma, sest üksinda kodus nad toime ei tule.


Novembri lõpust hooldusravil olev ratastoolis istuv Ants rääkis Oma Saarele, et see on kindlasti odavam, kui sõita taastusravile Haapsallu.

Hooldusravil saab patsient ühtjärge olla haigekassa poolt lubatud aja ehk 28 päeva, haigusest tingitud ja suurema õendushoolduse vajaduse korral kuni 60 päeva.

Üks teine hooldusravil olija Silvi märkis, et kodus oleks ju kõigil parem, kuid haiglas saab vajalikku ravi ja haavahooldust - siin pestakse ja vahetatakse voodipesu iga nädal, kolm korda päevas on soe söök ning toidud on iga päev erinevad.

Hooldusravi osakonna juhataja Piret Sarjas ütles, et peamised hädad, mille tõttu nende osakonda jõutakse, on ajuinsuldid ja ajuinfarktid ning erinevad haavad. Samuti vajavad hooldusravi patsiendid, kellel on haigusest taastumiseks vaja pikemat aega, kui aktiivravi seda võimaldab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles