Töötud saavad veel ühe ravimi tasuta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Uuest aastast liitub ravimifirma Mepha ravimitootjate liidu algatatud heategevusprojektiga, tänu millele saavad töötud poole aasta jooksul ligi 150 retseptiravimit välja osta omaosalust maksmata ehk ise raha välja käimata.


Mepha poolt lisandub ravimite loetellu maohaiguste vastu mõeldud retseptiravim Gasec-20 (toimeaine omeprasool), teatas Mepha Eesti juhataja Signe Soonberg.



Ravimitootjate liidu juhataja Erki Must ütles, et tal on hea meel, et töötuid abistatakse väga mitmekesise spektri ravimitega - nad saavad ilma omaosaluseta ravimeid väga erinevate haiguste raviks, nagu depressioon, migreen, Parkinsoni tõbi, vähk, hepatiit, reumatoidartriit, migreen, skisofreenia, diabeet, hüpertensioon, astma, bronhiit, pneumoonia ja teised.

«Ravimifirmad on vajadust näinud ja projektiga kiirelt ja sisuliselt kaasa tulnud,» ütles Must.

Projektiga on seni liitunud ravimifirmad AstraZeneca, Berlin-Chemie, GlaxoSmithKline, Pfizer, Ratiopharm, Richter Gedeon, Sandoz, Sanofi Aventis ja Zentiva kokku ligi 150 retseptiravimiga. Projekti tehnilise teostuse hulgimüügi ja nüüdseks 19 üle Eesti asuva apteegi kaudu tagab AS Magnum.

Soodustuse saamiseks peab töötu esitama projektiga liitunud apteegile koos retseptiga ka töötukassa kohalikust teenindusest väljastatava tõendi.

Projekti algatajate teatel on selle eesmärgiks toetada ja aidata kaasa tööellu naasmisel töötuid, kel eelseisval, tavapärasest kõrgema haigestumissagedusega perioodil, võib muidu rahapuuduse tõttu vajalik ravim jääda välja ostmata ning keda seetõttu halvenev tervis võib hakata takistama uue töö leidmisel.

Projekt on vastus sotsiaalminister Hanno Pevkuri üleskutsele Eesti ettevõtetele otsida uusi võimalusi töötute aitamiseks. Ravimitootjate liidu prognooside kohaselt läheb see tootjatele kokku maksma orienteeruvalt 15 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles