Energiajooke seostatakse mitme surmajuhtumiga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajook Red Bull.
Energiajook Red Bull. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi energiajookide tarbimise uuringus kirjutatakse, et näiteks Red Bulli energiajooki seostatakse mitme surmajuhtumiga.

«On teavitatud surmajuhtumitest, kus ohvriteks olid noored terved inimesed, kes vahetult enne surma tarbisid Red Bulli. Kaks ohvrit surid pärast seda, kui olid tarbinud viina ja energiajoogi segu,» seisab TAI energiajookide raportis. 2001. aasta märtsis kukkus ööklubi põrandal kokku 31-aastane naisterahvas.

Neljas isik suri pärast tugevat treeningut jõusaalis, mille järel oli tarbitud mitu purki energiajooki. 2000. aastal suri Iirimaalt pärit 18-aastane Ross Cooney pärast korvpallimängu. Surma põhjuseks oli täiskasvanu äkksurma sündroom ning tunnid enne mängu tarbis noormees kolm purki Red Bulli.

FDA avaldas raportid, mille kohaselt võis viimase kolme aasta jooksul surra viis inimest pärast seda, kui nad olid tarbinud populaarset energiajooki Monster. Näiteks 2011. aasta detsembris suri 14-aastane Marylandist pärit tütarlaps pärast suurte purkide Monster energiajookide tarbimist kahel järjestikusel päeval. Surma põhjuseks oli südame arütmia, mille põhjustas kofeiinimürgistus, mis suurendas olemasolevat südameprobleemi.

Lahkamisdokumentides seisab, et tüdrukul oli ka Ehlers-Danlos'i sündroom, mis võib mõjutada organismi sidekudet, sealhulgas veresooni.

Tüdruk oli oma seisundist teadlik, kuid arstid ei olnud piiranud tema füüsilist aktiivsust ega kofeiini tarbimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles