Antibiootikumidele resistentsete nakkuste arv on suurenemas

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus tava-antibiootikumide vastu immuunne bakter on Rootsi arstid muretsema pannud.
Uus tava-antibiootikumide vastu immuunne bakter on Rootsi arstid muretsema pannud. Foto: SIPA/Scanpix

Igal aastal nakatub Ameerikas vähemasti kaks miljonit inimest sellistesse infektsioonidesse, mis on antibiootikumide ravile resistentsed ning 23 000 inimest kaotab seeläbi oma elu.

Ameerika Ühendriikide Haiguste Kontrolli ja Ennetuse Keskuse järgi on need tagasihoidlikud hinnangud, mis võtavad arvesse ainult haiglates raporteeritud haigusjuhte ning jätavad vaatluse alt välja hooldekodudes ja teistes asutustes avaldunud nakkused, kirjutab ERRi teadusportaal.

Peaaegu poolte uuritud juhtude korral ei olnud antibiootikumide kasutamine üleüldse vajalik või oli isegi ebakohane, sh viirushaiguste esinemisel.  Kaotades hoolsuse ja ettevaatuse, võime me end varsti leida antibiootikumide järgses ajastus. Tõhusast ravist ilmajäämine kahandab aga võitlusvõimet rutiinsete infektsioonidega ning võib omada tõsiseid tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles