Sillamäe haigla lõpetas palatite uste lukustamise

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Priit Simson

Sillamäe haigla teatas, et on lõpetatud palatite uste lukustamise ning eemaldanud hooldusravi teenusel viibivate isikute palatite ustelt lukustusvahendid.

Õiguskantsleri asetäitja-nõunik Nele Parrest kontrollis 29. jaanuaril etteteatamata SA Sillamäe Haigla hooldusravi osakonda ning tõi olulisemate puudustena välja, et patsiente oli võimalik palatisse lukustada ning puudus õe väljakutse süsteem, kirjutab Med24.

Parrest tegi ettepaneku tagada haigekassaga sõlmitud lepingu alusel hooldusravil viibivatele patsientidele õe väljakutse süsteemi kasutamise võimalus ning lisas, et patsientidele, kes ei viibi hooldusravi teenusel nimetatud lepingu alusel, tuleb tagada viivitamatu abi saamise võimalus.

Veel tegi ta ettepaneku viivitamatult lõpetada palati uste lukustamine ning eemaldada hooldusravi teenusel viibivate isikute palatite ustelt lukustusvahendid, millega saab ukse väljastpoolt sulgeda võimaluseta ust seestpoolt avada.

SA Sillamäe Haigla juhatuse liige Valeri Abramovitš saatis õiguskantslerile 2. oktoobril allkirjastatud vastuse, milles kinnitas, et õe väljakutse süsteem töötab alates maist. Samuti on Abramovitši kinnitusel lõpetatud palati uste lukustamine ning eemaldatud hooldusravi teenusel viibivate isikute palatite ustelt lukustusvahendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles