Kui laps autos, siis suitsetada ei tohi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autos suitsetamine tekitab samas viibivale lapsele tervisekahju.
Autos suitsetamine tekitab samas viibivale lapsele tervisekahju. Foto: Caro / Scanpix

Ühendkuningriigi rahvatervise amet on teinud seadusandjale ettepaneku keelustada suitsetamine autodes, kus sõidutatakse lapsi.

Elavat diskussiooni tekitanud plaan rakendada eraautode kasutamisele rahvatervise huvides kitsendusi on kasutusel juba nii mitmeski riigis, nagu näiteks Küprosel, Ameerika Ühendriikide mõnes osariigis ja Austraalias. Lisaks kaalutakse sarnaste piirangute rakendamist Hollandis ja Lõuna-Aafrika Vabariigis, vahendas meditsiiniuudiste portaal Mu.ee Wales Online`i.

Uuringute andmetel võib vanema või mõne teise täiskasvanu autos suitsetatud sigaret lapsele tekitada kahju, mis on võrdne mitmetunnistel tuletõrjetöödel osalemisest tekkiva tervisekahjuga.

Tanya Buchanan, Walesis tegutseva suitsetamisvastase organisatsiooni Action for Smoking and Health esinaine ütles, et lisaks keelustamisele oleks vaja kahtlemata tõsta ka avalikkuse teadlikkust autos suitsetamisega kaasnevatest riskidest. Vastasel korral ei pruugi keeld praktikasse rakenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles