Saaremaal kahtlustatakse esimest seagripisurma

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laborites uuritakse maailma ähvardavat seagrippi.
Laborites uuritakse maailma ähvardavat seagrippi. Foto: AFP / Scanpix

Saaremaal suri möödunud kolmapäeval esimene inimene seagrippi, kui pärast kaks kuud väldanud haigust langes uue tõve ohvriks Orissaarest pärit 73- aastane naine.

«Kõige kummalisem on see, et kuskil mandril ta ei käinud ja mandrilt tulnutega samuti kokku ei puutunud,» lausus seagrippi surnud naise õemees Meie Maale.

«Ta käis ainult küla vahel ringi, suhtles ja puutus kokku ainult külaelanikega ning on täiesti arusaamatu, kuidas ta selle tõve endale külge võis saada.»

Enne pensionile jäämist 32 aastat Orissaare internaatkoolis õpetajana töötanud naine haigestus 28. novembril kopsupõletikku.

Kuressaare haiglasse viidud naise seisund halvenes iga päevaga ja lõpuks lennutati ta õemehe sõnul tänu Põhja- Eesti regionaalhaiglas töötava poja abile helikopteriga Tallinnasse. Seisundi paranedes toodi naine taas Kuressaare haiglasse, kuid järsku pööret tervise paranemise poole polnud ikka näha.

Eakas naine suri 27. jaanuaril ning Tallinna haiglas töötava poja kinnitusel suri ta uue gripi viiruse tagajärjel.

Terviseameti Saaremaa esinduse spetsialist Inge Balin lausus, et neile veel andmeid Saaremaa esimesest seagripisurmast laekunud pole.

16 seagrippi surnud inimesest kaheksa olid vanuses 65-aastat ja enam, vanuses 30-65 olid kuus inimest, kahel juhul tuli kinnitada laste surm, vanuses 13 ja 14 aastat. Surnutest 11 on olnud mehed ja viis naised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles