Uus magneesiumiühend parandab õppimisvõimet ja mälu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Uus magneesiumiühend magneesium-L-treonaat (MgT) võib osutuda võtmeks vanadusnõtruse ja vaimseid võimeid kahandavate haiguste vastu võitlemisel.

Sellisele lootusele andsid alust Pekingis Tsinghua ülikooli juures tehtud katsed. Nimelt parandas MgT rottidel närvide ühenduskohtadeks olevate sünapsite plastilisust ning suurendas sünapsite tihedust aju osas, mis on oluline õppimise ja mälu jaoks, vahendas Tartu Ülikooli teadusuudiste portaal Novaator.

Tsinghua ülikooli mälu ja õppimise keskuse juht Guosong Liu arvas, et kui uus aine osutub ohutuks ja tõhusaks ka inimestel, siis võib see oluliselt mõjutada meie tervist.

«Pooltel tööstusriikide elanikel on magneesiumipuudus, mis suureneb vanuse kasvades,» ütles Liu. «Kui õnnestuks säilitada normaalne või pisut kõrgem magneesiumitase, võiks olla võimalik aeglustada vanusega seotud vaimsete võimete vähenemist ja võib-olla isegi ennetada või ravida vaimseid võimeid mõjutavaid haigusi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles