Perearstid on sunnitud ka oma palka vähendama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Diana Ingerainen.
Perearst Diana Ingerainen. Foto: Ergo Kuld

Läinud aasta novembris jõustunud tervishoiuteenuste hinnakärbe on sundinud perearste kokkuhoiuvõimalusi otsima ja nii mõnigi tohter on seetõttu otsustanud ka oma palka vähendada.

Eesti Perearstide Seltsi esimees Ruth Kalda rääkis

Meditsiiniuudistele

, et pärast kuueprotsendist eelarvekärbet on iga perearstikeskus pidanud hoolikalt mõtlema, mille arvelt kokku hoida. «Usun, et igal perearstikeskusel on olnud selleks oma nipid. Kahjuks ei saa me toimetada nii, nagu seda teevad haiglad – saata personali palgata puhkusele või pikendada ootejärjekordi.»

Tallinnas tegutsev perearst Diana Inger­ainen tunnistas, et on püüdnud kokku hoida sealt, kust vähegi võimalik, alates tarvikutest kuni sidevahendite kuludeni.

Paide perearst Ingrid Alt võimalust tarvikutelt ja ravimitelt säästa ei näe.

«Kas tervisekaitse lubaks mitte kasutada ühekordseid käterätte ja mul kodust oma vanad tuua?» kahtles ta.

Samuti ei ole olnud võimalik säästa üürilt, sest Paide linn lõpetas perearstide doteerimise, mistõttu kulutused ruumidele hoopis kasvasid.

Kuna sellest aastast suurenes pereõdede iseseisva töö hulk, ei saa perearst vähendada ka õdede palku, sest see pidanuks hoopis kasvama. Nii ongi ainuke võimalus kulusid vähendada enda teenistuse kallale asuda, arvas Alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles