Europarlament kiitis heaks süstlatorkevigastuste vältimise meetmed

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal on selle aasta jooksul HIV-viirusesse nakatunud üks inimene.
Valgamaal on selle aasta jooksul HIV-viirusesse nakatunud üks inimene. Foto: Ove Maidla

Euroopa parlament kiitis täna heaks Euroopa sotsiaalpartneritega sõlmitud kokkuleppe, mille eesmärk on vältida süstlatorkevigastusi, üht kõige tavalisemat ja tõsisemat tervishoiutöötajaid kimbutavat ohtu euroliidus.

Süstlatorkevigastuste tagajärjel võib edasi kanduda enam kui 20 eluohtlikku viirust, sealhulgas B-hepatiit, C-hepatiit ja HIV ning aids.

Euroopa Liidus on igal aastal üle miljoni süstlatorkevigastuse, öeldakse Elisabeth Lynne'i (ALDE, UK) ja Pervenche Bérèsi poolt koostatud resolutsioonis.

Mõte algatada õigusakti ettepanek, et kaitsta Euroopa tervishoiutöötajaid süstlatorkevigastustest tingitud potentsiaalselt ohtlike nakkuste eest, on Euroopa parlamendi pikaaegne algatus ning seda paluti ka 2006. aasta juulikuises resolutsioonis.

«Raamlepingu jõustumine on tähtis panus haiglate ja tervishoiusektori töötajate tervise kaitsesse ja ohutusse,» öeldakse resolutsiooni eelnõus, mis tuleb täiskogul hääletusele kolmapäeval.

Liikmesriikidel ja sotsiaalpartneritel peaks siiski olema võimalik vastu võtta soodsamaid lisameetmeid, lisavad saadikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles