Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Küpsetatud rabarber aitab vähki ennetada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Rabarber
Rabarber Foto: wikipedia. org

Briti Sheffield Hallami ülikooli uurijate kinnitusel aitab küpsetatud rabarber vähki ennetada.

Küpsetamine toob rabarberis esile suurel hulgal organismile kasulikke, vähirakkude vohamist takistavaid aineid, kirjutab BBC.

Uuring näitas, et rabarberis leiduvad polüfenoolid on need, mis vähirakke hävitavad ja nende tekkimist takistavad.

Arstid tõid näite, et leukeemia ravis on andnud häid tulemusi keemiaravi ja rabarberi söömise kombinatsioon.

Uurijate kinnitusel saab rabarberis sisalduvate kasulike ainete põhjal arendada ka uusi vähivastaseid ravimeid.

Teadlased lisasid, et Hiina traditsioonilises meditsiinis on rabarberit kasutatud tuhandeid aastaid.

Rabarber (Rheum) on püsikute perekond tatraliste sugukonnast. Rabarbereid on umbes 40 liiki, millest enamik kasvab parasvöötmes. 

Tagasi üles