Kehvasti istuvad kondoomid viivad kaitsmata vahekorrani

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige kättesaadavam kaitse HIV vastu: kondoomid.
Kõige kättesaadavam kaitse HIV vastu: kondoomid. Foto: SCANPIX

Kehvasti istuvad kondoomid on üheks põhjuseks, mis võib viia kaitsmata vahekorrani, selgus USA teadlaste tehtud uuringust.

Doktor Richard Crosby Kentucky ülikoolist ja doktor Bill Yarber Kinsey seksuaaluuringute instituudist küsitlesid uuringu tarbeks 436 meest vanuses 18-67 aastat. Pea pool neist tunnistas, et olid viimase kolme kuu jooksul kasutanud kondoomi, mis ei istunud kuigi hästi, vahendas Reuters.

Sama grupp mehi oli teistest rohkem kogenud ka olukordi, kus kondoom purunes või maha libises. Lisaks märkisid nad, et kondoomi kasutamine on ärritav ja see võib rikkuda vahekorra nii nende enda kui partneri jaoks.

Crosby ja Yarber tõid meditsiiniajakirjas Sexually Transmitted Infections avaldatud uuringu kokkuvõttes välja veel selle, et mehed ei kipu nendest ebamugavustest hoolimata ostma väiksemaid kondoome, mille pakile on kirjutatud «small» või «medium».

Teadlaste hinnangul võiksid terviseedendajad, kes tegelevad turvaseksi kampaaniate korraldamisega, neid tulemusi edaspidi arvesse võtta. Samas avaldasid nad kahtlust, kas rahva harimine aitaks kogu seda probleemistikku lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles