Välismaal õppivatel tudengitel on õigus Eesti ravikindlustusele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel saab Rakvere sotsiaalabikeskuses tervisealast nõu küsida ning tervisenäitajaid mõõta.
Reedel saab Rakvere sotsiaalabikeskuses tervisealast nõu küsida ning tervisenäitajaid mõõta. Foto: Caro / Scanpix

Sankt-Peterburgis raskelt vigastada saanud ja praegu seal ravil viibiv Milana Kaštanova ravi võib jätkuda Eestis, kui tema seisund paraneb ja arstid selleks loa annavad.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on igal ravikindlustusega Eesti kodanikul õigus saada ravi oma kodumaal, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Välismaal õppivad üliõpilased säilitavad Eesti ravikindlustuse, kui nad esitavad Haigekassale igal õppeaastal sellekohase tõendi ülikoolist,» ütles minister.

«Eesti arstid ja haiglad on valmis Milanat ravima, kui pere seda soovib ja Peterburi arstid lubavad ta Eestisse tuua. Iga kodanik on meie riigi jaoks tähtis ja tema tervis peab olema hoitud,» lisas Pevkur.

Peterburi ülikoolis õppiv Milana saab Eestis ravikindlustuse, kui ülikool esitab selle kohta vastava tõendi. Informatsioon vajaliku dokumendi kohta on edastatud neiu
lähedastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles