Tallinnas avab uksed uus erameditsiinikeskus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. oktoobril avatakse Tallinnas Narva maanteel uus erameditsiinikeskus Confido.
16. oktoobril avatakse Tallinnas Narva maanteel uus erameditsiinikeskus Confido. Foto: SCANPIX

16. oktoobril alustab Tallinnas tööd uus erameditsiinikeskus Confido, mille juhataja Marko Ölluki sõnul on uue keskuse loomise taga soov pakkuda patsiendile enamat, kui alarahastatud ja ülekoormatud tervishoiusüsteem seni suutnud on.

«Siiani on erameditsiini puhul ehitatud esimeseks ruumid, ostetud kallis tehnoloogia ja siis vaadatakse, kust leida arstid või saada patsiendid. Meie tahame luua esmalt arstide võrgustiku ning hakata seda patsientide vajadustest lähtuvalt arendama,» rääkis keskuse juht Marko Ölluk portaalile Med24.

«Kindlasti on suur erinevus selles, et inimesed on harjunud perearstil tasuta käima, aga meil tuleb tasuda visiidi ja uuringute eest ise,» tõdes Ölluk. Pooletunnise arstivisiidi hind jääb vahemikku 40-90 eurot.

«Samas loodame pakkuda põhjalikku ja kiiret käsitlust inimestele, kel aeg kallis või kes ootavad mugavusteenuseid. Näeme seda, et inimene võiks olla meie patsient järjepidevalt, mitte ühekordselt,» jätkas Ölluk.

Keskus saab olema avatud argipäevadel peale tööaega: esmaspäeviti 18-19, teisipäevast reedeni 16-19. Õhtune lahtiolekuaeg on Confido üks eripärasid, kuna sageli on tööajast arsti juures käimine inimestele komplitseeritud kui mitte päris võimatu ning pole ka harvad juhused, kui abi oleks vaja just peale lapse lasteaiast koju toomist, peale kooli- või tööpäeva.

«Oleme kaalunud ka teatud erialadel vastuvõttu laupäeviti ning plaanis on mugavusteenusena sisse viia kiirdiagnostika ja ekspresstestide tegemine patsiendi kodus või kontoris - nii saab diagnoosi ja retsepti kodust väljumata,» valgustas Ölluk ning lisas: «Tahame teadvustada, et patsient on üks tervik, kellel ei ole vaja mitte erinevaid arste, vaid häid lahendusi. Parim ravitulemus tuleb perearsti, eriarsti ja patsiendi koostööst.»

Keskuses hakkavad vastu võtma tuntud perearstid Eret Jaanson, Iris Koort, Kristi Otsmaa, Anneli Talvik ning neuroloog Toomas Toomsoo, endokrinoloog Tatjana Toomsoo, uroloog Toomas Tamm, kõrva-nina-kurguarst Ene Miller, allergoloog-lastearst Erika Reismaa, kardioloog Tiina Uuetoa ning logopeed Kaja Ölluk. Arstide nimekiri ning teenused on aja jooksul täienemas.

Loe pikemat intervjuud siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles