Rahuoja: toetused puudega lastele võiksid olla suuremad

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hange on jaotatud piirkondade järgi kaheks osaks: Põhja-Eesti ja Lõuna-Eesti ning mõlemale osale saab tulla üks pakkuja. Võitjatega sõlmitakse kaheaastane leping, mille jooksul nad kaasavad koostöös kohalike omavalitsuste ja hoolekandeteenuste pakkujatega vabatahtlikke eakate ja erivajadustega inimeste abistamisse. Foto on illustratiivne.
Hange on jaotatud piirkondade järgi kaheks osaks: Põhja-Eesti ja Lõuna-Eesti ning mõlemale osale saab tulla üks pakkuja. Võitjatega sõlmitakse kaheaastane leping, mille jooksul nad kaasavad koostöös kohalike omavalitsuste ja hoolekandeteenuste pakkujatega vabatahtlikke eakate ja erivajadustega inimeste abistamisse. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puudega lastele makstavad toetused võiksid olla oluliselt suuremad, arvab sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Riho Rahuoja.

Riiklikul tasandil on puudega lapse jaoks kaks toetust, mille suurus sõltub lapse puudest ning seda makstakse 1080 või 1200 krooni kuus, selgitas Rahuoja saates «Terevisioon» ning lisas, et lisanduv hooldajatoetus on väga väike, vahendas ERRi uudisteportaal.

Hooldajatoetuse peale kulub kohalikel omavalitsustel umbes 30 miljonit krooni, millest 5 miljonit makstakse toetusena ja 25 miljonit sotsiaalmaksuna, rääkis asekantsler.

«Seaduse järgi on see toetus ette nähtud puudest tingitud lisakulutuse osaliseks korvamiseks, aga me teame väga hästi, et kui peres on puudega laps, võtab see lisaks puudest tingitud lisakulutustele vanematelt ka väga palju lisaaega,» rääkis Rahuoja.

«Paljud vanemad on sunnitud töötama kas siis osalise ajaga või üldse tööst loobuma selle lapse pärast,» selgitas asekantsler ning lisas, et rahaline toetus on püsinud ühel tasemel kolm aastat ning see võiks olla oluliselt suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles