Terviseamet kaasab arstitudengid vaktsineerimismüütide vastasesse sõtta

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi vaktsiin.
Gripi vaktsiin. Foto: Reuters/ScanPix

Terviseamet sõlmis arstitudengitega kokkuleppe, mille kohaselt hakkavad viimased populaarsetes  internetifoorumites vabatahtlikena vastama vaktsineerimisalastele küsimustele.

Meditsiiniuudiste portaali mu.ee andmetel hakkavad arstitudengid teiste seas seirama Perekooli, Delfi naistekat, Buduaari, Beebiveebi, Perefoorumit ja Ilumaailma ning osalevad kampaanias tasuta kuni mai lõpuni.

«Internetifoorumites ja perekoolides on hakanud levima erinevad vaktsineerimisalased müüdid ja kuulujutud, mis mõjuvad eksitavalt. Kui isegi väike hulk inimesi jätab end ja oma lapsi nende mõjul oluliste haiguste vastu vaktsineerimata, võib see kaasa tuua ohtlike haiguste uue leviku Eestis,» kommenteeris initsiatiivi vajalikkust terviseameti peadirektor Tiiu Aro.

Koostööprotokollist tulenevalt on kokkulepitud, et internetifoorumites kommentaare andes peavad arstiteaduskonna tudengid esmalt end esitlema ja lisama, et osalevad terviseameti vaktsineerimisalases teavitustöös.

Küsimustele vastates või levitatavatele müütidele reageerides ei ole terviseameti teatel eesmärgiks mitte infosõja korraldamine ega väitluses peale jäämine, vaid viisakalt ning konstruktiivselt teaduslikult tõestatud argumentide esitamine.

Vastamisel lähtuvad tudengid ennekõike terviseameti kodulehel olevast vaktsineerimisalasest infost ja vajadusel küsivad lisa spetsialistidelt.

Meditsiinilise konsultatsiooni saamiseks juhatatakse foorumi külastaja kas oma perearsti või vaktsineerimist teostanud tervishoiutöötaja poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles