Varvara ravimite ostmiseks on annetatud üle 300 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara organism ei suuda võidelda seeninfektsiooniga
Varvara organism ei suuda võidelda seeninfektsiooniga Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Rasket geneetilist haigust põdeva Narva tüdruku Varvara ravimite muretsemiseks on annetatud juba üle 300 000 krooni.

Lastekliiniku väikesele patsiendile on nii pangaülekannete kui telefoni teel annetatud kokku 317 377 krooni, lisaks on osa inimesi oma abi pakkunud otse perekonnale, teatas Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond.

Varvaral on harvaesinev immunoloogiline defekt, mis põhjustab lapsele mitmeid ohtlikke tervisehäireid. Tüdruku organismil puudub võime võidelda seeninfektsiooniga, mis põhjustab ägenedes naha, küünte ja siseorganite kahjustusi.

Seetõttu tuleb lapsel läbida pidevalt infektsiooni allasuruvaid ravitsükleid, rohud on aga väga kallid ning haigekassa neid ei kompenseeri.

Suur oht on ravi käigus tekkiv ravimresistentsus, mille puhul haigus ei allu enam kasutatavale preparaadile. Seepärast tuleb aeg-ajalt arsti otsusel rohtusid vahetada - leida uusi ja efektiivsemaid võimalusi. Paranemist lubavate võimalike ravimite hinnatase on kõrge.

«Mul on väga hea meel, et raskes majanduslikus olukorras ei unustata abivajavaid lapsi,» sõnas lastefondi juhataja Küllike Saar.

«Paljud head inimesed on annetusega aidanud pikki raskeid haigusi põdevaid lapsi rohtude muretsemisel ja sellest on olnud suur abi - nii liigesehaige Erle kui ihtüosihaige Nestor koos vanematega on väga tänulikud,» lisas Saar.

Lastefondi juhi sõnul on pikkade raviperioodide rahastamisel eriti suur tugi püsiannetustest.

Ka on pidevalt abi vaja lastehaiglas töös oleva aparatuuri uuendamiseks. Meditsiiniaparatuur amortiseerub intensiivsel kasutamisel keskmiselt kuue aastaga, kuid haiglal on väga keeruline pidevalt selle jaoks raha leida.

Heade inimeste toetus laste ravi paremaks korraldamiseks alati hinnatud ja oodatud, märkis lastefond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles