
Itaalia Milano ülikooli toitumisteadlaste sõnul aitab punane apelsin normaalset kehakaalu säilitada.
Itaalia Milano ülikooli toitumisteadlaste sõnul aitab punane apelsin normaalset kehakaalu säilitada.
Katsed näitasid, et rasvarikast toitu saanud hiirtel kehakaal ei tõusnud, kui nende menüüs olid ka punased apelsinid, kirjutab Sciencedaily.com.
Kuid nendel hiirtel, kelle menüüsse kuulusid peale rasvase toidu tavalised magusad apelsinid, kehakaal näitas tõusu.
Teadlaste kinnitusel leidub punases apelsinis suures koguses rasvarakke lõhustuvat antioksüdanti antotsüaniini.
See looduslik kemikaal aitab ära hoida mitmeid rasvumisega seotud haigusi.
Punase apelsini mahl takistab liigsete rasvarakkude ehk adipotsüütide moodustumist.
Punase viljalihaga apelsine kasvatatakse Itaalias ja USAs.