Päevatoimetaja:
Marilin Vikat
Saada vihje

Punane apelsin aitab normaalses kehakaalus püsida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Punane apelsin
Punane apelsin Foto: Wikipedia.org

Itaalia Milano ülikooli toitumisteadlaste sõnul aitab punane apelsin normaalset kehakaalu säilitada.

Katsed näitasid, et rasvarikast toitu saanud hiirtel kehakaal ei tõusnud, kui nende menüüs olid ka punased apelsinid, kirjutab Sciencedaily.com.

Kuid nendel hiirtel, kelle menüüsse kuulusid peale rasvase toidu tavalised magusad apelsinid, kehakaal näitas tõusu.

Teadlaste kinnitusel leidub punases apelsinis suures koguses rasvarakke lõhustuvat antioksüdanti antotsüaniini.

See looduslik kemikaal aitab ära hoida mitmeid rasvumisega seotud haigusi.

Punase apelsini mahl takistab liigsete rasvarakkude ehk adipotsüütide moodustumist.

Punase viljalihaga apelsine kasvatatakse Itaalias ja USAs.

Tagasi üles